Clicky


COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen

COA gaat woensdag mensen van Ter Apel naar Biddinghuizen brengen
20-02-2024 19:10 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Het COA gaat woensdag mensen verplaatsen naar Biddinghuizen om Ter Apel te ontlasten. Dat bevestigt een woordvoerder van het COA na berichtgeving van EenVandaag.

Om hoeveel mensen het gaat en of daarmee de deadline van woensdag van het maximumaantal van 2000 asielzoekers in Ter Apel wordt gehaald, is nog onduidelijk. "Het blijft nog steeds heel spannend", zegt de woordvoerder dinsdagavond.

De noodopvang in de gemeente Dronten zou binnenkort leeg komen, maar blijft nu toch wat langer open. Ook het aantal asielzoekers daar was al verminderd. Het terrein moet leeg zijn zodat het voor evenementen gebruikt kan worden, meldde de gemeente eerder.

Het COA zegt nu dat ze de noodopvang langer openhouden en zichzelf daarmee korter de tijd geven om het leeg op te leveren. Tot wanneer er mensen kunnen verblijven kon de woordvoerder niet zeggen.

Het COA liet eerder weten dat dinsdag in het aanmeldcentrum in Ter Apel 2200 asielzoekers verblijven. De deadline dat het maximumaantal niet meer mag worden overschreden, verloopt om middernacht van woensdag op donderdag.

Elke dag dat COA het maximum overschrijdt, krijgt het een dwangsom van 15.000 euro. Het COA verwacht woensdag in de loop van de middag te weten of de deadline gehaald wordt.

De gemeente Dronten was dinsdagavond nog niet bereikbaar voor commentaar.