Clicky


Camera's van trajectcontrole A12 bij Den Haag komende maand weg

Camera's van trajectcontrole A12 bij Den Haag komende maand weg
27-02-2024 15:37 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - De camera's van de trajectcontrole op de snelweg A12 bij Den Haag worden in maart definitief verwijderd. De camera's staan al vaak uit, bijvoorbeeld als de matrixborden boven de rijbanen een andere snelheid aangeven, zegt een woordvoerster van het Openbaar Ministerie dinsdag.

Het gaat om het traject tussen het centrum en het Prins Clausplein in de richting Utrecht. De camera's in tegenovergestelde richting, naar de stad toe, blijven hangen.

De camera's van de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom zijn afgelopen week al weggehaald. "Deze systemen stonden door storingen en andere oorzaken al vaak uit en hebben daardoor minder effect", legt het OM uit.

Een trajectcontrole handhaaft de snelheid van automobilisten over een langere afstand. Het gaat om de gemiddelde snelheid tussen twee meetpunten. Er blijven in Nederland nog negen trajecten op het hoofdwegennet (A-wegen) over. Op die trajecten worden de systemen in de loop van dit jaar of volgend jaar vervangen, omdat de contractperiode afloopt. De aanbestedingsprocedure daarvan loopt nog.

De negen trajecten die overblijven zijn de A2 tussen knooppunt Holendrecht en Maarssen en bij de Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht, de A4 tussen Leidschendam en Zoeterwoude en tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep. In Amsterdam hangen de camera's boven de A10 op het traject tussen knooppunt Nieuwe Meer en de Coentunnel, in Utrecht op de A12 ter hoogte van de Galecopperbrug.

Tot slot blijven er trajectcontroles op de A13 tussen Berkel en Rodenrijs en Kleinpolderplein, de A20 bij Rotterdam tussen het Kleinpolderplein en het Terbregseplein en nog bij de Westerscheldetunnel in Zeeland.