Clicky


Geen uitbreiding van weggenet kilometerheffing in Vlaanderen

Geen uitbreiding van weggenet kilometerheffing in Vlaanderen
12-03-2024 12:25 | Transport | auteur Redactie

BRUSSEL - De afgelopen maanden is het weggennet in Vlaanderen waarop kilometerheffing moet worden betaald met bijna 700 kilometer uitgebreid. De Vlaamse regering had plannen om daar op 1 juli 2024 nog eens 500 kilometer aan toe te voegen. Het alternatief was om de tol opnieuw fors te verhogen, maar dan op alle al betalende wegen. Deze uitbreiding gaat nu niet door, melden Vlaamse beroepsorganisaties.

"Het enige doel, hoeft het nog te verrassen, was het binnenhalen van alweer extra inkomsten. Alsof er maar geen grens is aan hoe je de transporteur kan uitmelken", aldus de organisaties.

Transport & Logistics Belgium (TLB), het overkoepelend orgaan van de drie erkende transportfederaties in België, liet het er niet bij. Alle ministers kregen schriftelijk fel protest op het bord.

"En we gingen in vergaderingen op tafel slaan in Brussel om de woede van de sector uit te drukken bij dit idee. Onze boosheid en argumenten bleven niet zonder resultaat. Na wekenlang aandringen en meerdere gesprekken kregen we uiteindelijk de toezegging dat de Vlaamse regering deze uitbreidingen toch niet doorvoert."