Clicky


Twee Volvo FMX 6x2 grondzuigers voor Quint & G.M. Damsteegt

Twee Volvo FMX 6x2 grondzuigers voor Quint & G.M. Damsteegt
14-08-2013 11:08 | Volvo | auteur De Redactie

EDE - Quint & G.M. Damsteegt is gespecialiseerd in zuigwerkzaamheden en gevestigd in Ede. Het bedrijf nam onlangs twee Volvo FMX 6x2 bakwagens met een grondzuiginstallatie in gebruik. De trucks worden ingezet voor het openleggen van kabels in bijvoorbeeld woonwijken. Door toepassing van een grondzuiger wordt graven eenvoudiger en het beschadigen van kabels en leidingen voorkomen. De trucks werden afgeleverd door Harbers Trucks Veenendaal.

Directeur Jan Quint: “Het zijn voor ons de eerste Volvo’s in het wagenpark. Bij onze activiteiten hebben we te maken met veel klein werk en deze nieuwe Volvo FMX-trucks zijn erg wendbaar en daarom uitermate geschikt voor ons werk. Om het hoge koppel van de zuiginstallatie te kunnen waarborgen, is gekozen voor een handgeschakelde versnellingsbak met een door de carrosseriebouwer gemonteerde tussenbak. Beide trucks zijn inmiddels al volop in gebruik, manoeuvreren gaat heel makkelijk. De Volvo FMX is bovendien zuinig en heel erg stil.”

Snelle levering door Volvo Bodybuilder Instructions (VBI)

Voor de opbouw van de beide trucks heeft Volvo Trucks nauw samengewerkt met carrosseriebouwer RSP (Duitsland), waarbij dankbaar gebruik is gemaakt van de VBI (Volvo Bodybuilder Instructions). VBI is een online tool waarmee op basis van een offerte al een chassis unieke tekening kan worden gemaakt. Alle specificaties zijn zichtbaar en dat levert voor de carrosseriebouwer een enorme tijdsbesparing op. Uiteindelijk zorgt dit voor een snellere levering.

Jan Quint: “Naast het feit dat deze nieuwe Volvo FMX kwalitatief en prijstechnisch gezien een prima aanvulling is op ons wagenpark, is de aflevering in een bijzonder rap tempo tot stand gekomen dankzij de inzet van VBI.”