Clicky


OM wilde toch celstraf voor doodrijder Donnie Rog

OM wilde toch celstraf voor doodrijder Donnie Rog
15-08-2013 16:47 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Het Openbaar Ministerie in Den Haag had bij nader inzien toch een celstraf willen eisen tegen de man die die de de 13-jarige Donnie Rog vorig jaar doodreed in Scheveningen. Het 'foute verkeersgedrag' van de 21-jarige Bulgaar Milen Y. had zwaarder moeten meewegen, aldus justitie donderdag in een verklaring.

Justitie eiste een werkstraf van 240 uur tegen de man. De rechtbank in Den Haag veroordeelde hem eerder deze maand tot een celstraf van zeven maanden. Het OM kan zich daar wel in vinden na het bestuderen van het vonnis en het nogmaals bekijken van het dossier en gaat niet in hoger beroep.

De rechtbank en het OM verschillen nog wel van mening over de mate van schuld. De rechtbank gaat uit van de middelste vorm en justitie van de lichte. Dat verschil is voor het OM in deze zaak echter onvoldoende reden om in hoger beroep te gaan.

De inhoudelijke behandeling van de zaak liep eind vorige maand volledig uit de hand omdat de nabestaanden de strafeis veel te laag vonden. Een groot deel van het aanwezige publiek probeerde toen de verdachte aan te vallen.