Clicky


OM eist 15 jaar en tbs voor gruwelijke brandmoord

OM eist 15 jaar en tbs voor gruwelijke brandmoord
09-10-2013 15:12 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Een 46-jarige man uit Utrecht gaat als het aan justitie ligt vijftien jaar de cel in voor de moord op zijn echtgenoot. Ook moet hij tbs krijgen, zo eiste de officier van justitie woensdag. Het Openbaar Ministerie acht moord bewezen.

De man sloeg zijn vrouw volgens het OM in augustus vorig jaar met een houten voorwerp neer. Hij zette het slachtoffer vervolgens tegen de muur, overgoot haar met benzine en stak haar in brand. Ze overleed uiteindelijk aan de gevolgen van de brand. Volgens justitie had ze vanwege haar verwondingen aan hoofd en arm geen kans om te vluchten.

Op het moment van de moord was het 1-jarige zoontje van het paar in de woning aanwezig. Een buurman die op het geschreeuw afkwam, zag de man na zijn daad met het kind weglopen.

In het Pieter Baan Centrum werd bij de verdachte een ernstige persoonlijkheidsstoornis vastgesteld. Volgens deskundigen heeft die waarschijnlijk een rol gespeeld bij de moord. De man was al langdurig onder behandeling. De kans op herhaling is daarom reëel, denkt het OM.

De officier van justitie sprak van 'een gruwelijke moord' waarvoor een lange straf passend is. Mocht de rechtbank geen tbs op willen liggen, eist justitie een celstraf van twintig jaar.

De rechtbank in Utrecht doet over twee weken uitspraak.