Clicky


Volvo Fuel Concept op Carrosserie Vakdagen in Venray

Volvo Fuel Concept op Carrosserie Vakdagen in Venray
22-10-2013 10:20 | Transport Compleet | auteur De Redactie

Volvo Trucks-dealer Nebim is dit jaar opnieuw aanwezig op de Carrosserie Vakdagen in Venray. Dit jaar staat de stand (nummer 115) in het teken van de Volvo Fuel Concept truck die beschikt over een aantal brandstofbesparende functies en diensten.  Met de Fuel Concept truck kan een brandstofbesparing van maar liefst 10% worden gerealiseerd.

De Fuel Concept truck is ontworpen om zo zuinig mogelijk te rijden en voorzien van brandstofbesparende functies, zoals het Airflow-pakket (- 9%), I-Shift (bespaart 7% vergeleken met een handmatig geschakelde versnellingsbak) en de intelligente cruise control, I-Cruise.

De grootste besparing - tot 10% - kan worden behaald bij het combineren van I-See, die wegen onthoudt om op het meest gunstige moment te schakelen, accelereren of remmen en de nieuwe ontwikkeling I-Torque. Deze aandrijflijn biedt een hoog vermogen bij lage toerentallen wat resulteert in een stillere werking, minder brandstofinspuitingen en verbrandingen, minder wrijving, betere rijeigenschappen en een lager brandstofverbruik.

"Brandstof beslaat tot 35% van de kosten van een bedrijf", verklaart Jan Fijnaut, Director Commercial Trucks, Volvo Trucks Nederland. "Besparen op deze kosten is daarom van essentieel belang. Bovendien heeft brandstof een grote impact op het milieu en dat gaat ons natuurlijk allemaal aan."

De perfecte combinatie

De Fuel Concept truck beschikt daarnaast over een aantal branstofbesparende diensten:

  • Fuel Advice helpt klanten hun brandstofverbruik terug te dringen tot 5%
  • Dynafleet zorgt ervoor dat klanten in staat zijn hun transporten op ieder moment te zien en controleren om bij te dragen aan een efficiëntere planning
  • Chauffeurstrainingen motiveren chauffeurs, verhogen de efficiency en verbeteren de kwaliteit van het bedrijf

De Carrosserie Vakdagen in Venray zijn van 12 t/m 14 november 2013.