Clicky


Nederlands schip 'Densimo' blijft Donau blokkeren

Nederlands schip 'Densimo' blijft Donau blokkeren
23-11-2013 21:39 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Het is vooralsnog niet gelukt het Nederlandse schip dat in het zuidoosten van Duitsland de Donau verspert weg te krijgen. Hoewel het 135 meter lange schip los kon worden getrokken, ligt het nog steeds op de linkeroever van de Donau bij Winzer voor anker met een beschadigd roer.

Een vaartuig dat hielp bij het los krijgen van het schip, kwam tijdens de actie zelf in een schuine stand terecht. Daarbij kwam grind in de boegschroef. Dit vaartuig ligt nu bij de rechteroever.

De bergingswerkzaamheden zijn vanwege de invallende duisternis stopgezet. Zondag worden de werkzaamheden voortgezet. Scheepvaartverkeer tussen Deggendorf en Vilshofen, dat vrijdag na het vastlopen van het Nederlandse schip werd stilgelegd, blijft onmogelijk.

Het Nederlandse schip, dat is beladen met 1900 ton ijzererts, liep vrijdag rond 19.15 uur vast op de Donau. Het vaartuig was onderweg van Rotterdam naar Linz. Bij Winzer raakte het de grond, waardoor het schip draaide en op de rechteroever strandde. Het roer raakte hierbij beschadigd.