Clicky


Openbaar Ministerie in beroep in zaak-Hooijmaijers

Openbaar Ministerie in beroep in zaak-Hooijmaijers
18-12-2013 11:54 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Justitie gaat in beroep in de zaak rond de voor corruptie veroordeelde oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. "We zijn het er niet mee eens dat Hooijmaijers strafkorting heeft gekregen vanwege de mediabelangstelling die er voor de zaak was", zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie woensdag.

Justitie kan zich er ook niet in vinden dat Hooijmaijers is vrijgesproken van een witwasfeit. De voormalig VVD-politicus werd twee weken geleden veroordeeld tot drie jaar cel voor corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte. Hij kondigde direct aan in hoger beroep te gaan. Door eveneens in hoger beroep te gaan, kan justitie de zaak in volle omvang voorleggen aan het hof. Het OM had vier jaar cel geëist.

Hooijmaijers werd veroordeeld omdat hij als bestuurder geld aannam van bedrijven die zaken wilden doen met de provincie. Het geld kwam via een omweg en valse facturen terecht op de rekening van zijn bedrijf Move Consultants, dat op naam van zijn vrouw Jocelyn P. stond. Zij werd vrijgesproken omdat de rechtbank geen bewijs voor haar betrokkenheid zag. Ook in haar zaak is justitie in beroep gegaan.

Ondernemer Arnold K. kreeg een voorwaardelijke celstraf van drie maanden en een taakstraf van 180 uur. Ook tegen dat vonnis heeft justitie beroep ingesteld.