Clicky


Vier Volvo FH Light Concept trucks voor Wemmers Tanktransport

Vier Volvo FH Light Concept trucks voor Wemmers Tanktransport
25-02-2014 10:53 | Volvo | auteur De Redactie

BLESKENSGRAAF - Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf heeft onlangs vier Volvo FH Light Concept trucks aangeschaft. Reden is het lage eigen gewicht van de Volvo FH Light Concept truck waardoor een zo hoog mogelijk laadvermogen wordt bereikt. Bovendien zijn er ondanks het lagere gewicht geen concessies gedaan aan de traditionele Volvo-veiligheid. De trucks werden geleverd door Volvo Group Truck Center uit Gorinchem.

Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare (levens)middelen zoals plantaardige oliën en vetten, vruchtensappen, wijnen en zuivel. Paul van den Nieuwenhuizen is sinds 1993 directeur en sinds 2000 alleen eigenaar van Wemmers Tanktransport: "Wij hebben bewust voor de aanschaf van de Volvo FH Light Concept trucks gekozen. Het laadvermogen is een ontzettend belangrijk aspect van ons werk. Wij streven naar een maximaal tonnage bij de transportactiviteiten voor onze opdrachtgevers. Bovendien is er geen concessie gedaan aan de veiligheid van de trucks. Het concept past bij ons bedrijf: wij zijn een innovatief, dynamisch, vernieuwend en duurzaam transportbedrijf met een zeer hoge performance."

Investeren in de toekomst

Wemmers Tanktransport is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de toonaangevende transporteurs binnen de branche. Paul van den Nieuwenhuizen: "Wij investeren continu in de toekomst. Zowel in mensen als in IT als in materiaal. In dat licht moeten ook de vier Volvo FH Light Concept trucks gezien worden: twee voor de vestiging in Bleskensgraaf, twee voor onze vestiging in Oostenrijk. Vanuit Bleskensgraaf bedienen we veelal de Benelux, Frankrijk en Duitsland, vanuit Oostenrijk heel Zuid-Europa."

"De aangekochte trucks zijn identiek, hierdoor kunnen we nauwkeurig gaan beoordelen wat ze betekenen op het gebied van brandstofbesparing. De routes in Zuid-Europa zijn tenslotte veel meer geaccidenteerd dan in West-Europa. We verwachten dat we binnen een paar maanden goed inzicht hebben in de prestaties van deze Volvo FH Light Concept trucks. De eerste indrukken van onze chauffeurs zijn echter heel erg positief, de prestaties van de trucks worden geloofd. Hij rijdt superlicht, ondanks het feit dat er een Euro 6-motor in zit en ze beschikken over een prachtige cabine met een fijne werkruimte."

Wemmers Tanktransport biedt werkgelegenheid aan circa 270 mensen. De onderneming is onderscheiden met de Lean and Green Award en probeert zo een bijdrage te leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot. Paul van den Nieuwenhuizen: "Wij hopen dat we met de Volvo FH Light Concept trucks de uitstoot kunnen verminderen en voor onze exploitatie kunnen besparen op brandstof."