Clicky


Volvo wint internationale design prijs

Volvo wint internationale design prijs
28-02-2014 11:26 | Volvo | auteur De Redactie

MÜNCHEN(D) - De nieuwe Volvo FH van Volvo Trucks heeft in de categorie Design Vervoer en Speciale Voertuigen de prestigiueze If Product Design Award gewonnen.

Al zestig jaar wordt deze prijs uitgereikt aan uitmuntende design prestaties. Alleen de beste ontwerpen in 17 categoriëen worden door een internationale jury gekozen.

De nieuwe Volvo FH werd bekroond met de eerste prijs in haar categorie.

Professor Fritz Frenkler, voorzitter van de jury, zei dat hij onder de indruk was van de constante hoge kwaliteit van de inzendingen, de passie voor innovatie en de moed van fabrikanten in het nastreven van hun eigen ontwerp.

"Deze award vertegenwoordigt een aantal jaren van hard werken en het is een hulde aan de creative en innovatieve krachten die wij hebben bij Volvo Trucks", zegt Rikard Orell, Design Director bij Volvo Trucks.

"Bij het maken van de nieuwe Volvo FH werd veel nadruk gelegd op het ontwerp en de emotionele belevenis van de truck, iets dat niet vaak een hoge prioriteit krijgt in een ontwerp voor een bedrijfsvoertuig", vervolgt Rikard. "Dit heeft geresulteerd in een truck die zowel een emotioneel als praktisch voertuig is om in te werken en te rusten."

Ongeveer 2.000 gasten uit de hele wereld zullen vandaag de uitreiking bijwonen in het Duitse München.

De ECR88D compacte graafmachine van Volvo Construction Equipment won ook een iF Product Design Award waardoor dit een dubbel succes is voor de Volvo Group.