Clicky


Groep Roemenen steelt voor duizenden euro's

Groep Roemenen steelt voor duizenden euro's
07-05-2014 19:49 | Binnenland | auteur De Redactie

DEN HAAG - De politie in Den Haag heeft elf Roemenen opgepakt die worden verdacht van heling en deelname aan een criminele organisatie. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. In de woning waar de groep werd opgepakt, is een grote hoeveelheid gestolen artikelen aangetroffen met een waarde van zo'n zestienduizend euro.

De zaak kwam aan het rollen toen agenten op 23 april samen met medewerkers van de gemeente een huis aan de Delftselaan bezochten. Daar werd een partij nog verpakte parfum en een voorraad zilverfolie aangetroffen.

Daarop werd de woning verder doorzocht en werd een grote hoeveelheid merkkleding gevonden. Sommige artikelen waren nog van prijs- en alarmlabels voorzien. Ook vond de politie een agenda die vermoedelijk werd gebruikt voor het bijhouden van bestellijsten en een aantal geprepareerde tassen. Die werden gebruikt om in winkels alarmpoortjes te omzeilen.

De gestolen spullen zijn vermoedelijk afkomstig uit verschillende winkels in Den Haag maar ook uit andere plaatsen in Nederland en Duitsland. De politie probeert in contact te komen met de gedupeerde bedrijven. De rechter-commissaris in Den Haag heeft vorige week besloten dat elf Roemenen veertien dagen langer vast blijven zitten. Het onderzoek loopt nog. (Novum)