Clicky


Gangsterduo aangekomen in Nederland

Gangsterduo aangekomen in Nederland
26-05-2014 17:42 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Het Nederlandse gangsterduo dat eind februari in Duitsland werd aangehouden is overgeleverd aan Nederland. Marco van der P. en Enise B. kwamen maandag aan, laat het Openbaar Ministerie weten.

De twee werden eind februari in de Duitse stad Schwerte aangehouden na een klopjacht. Die was in Nederland begonnen na een reeks gewelddadige overvallen. Tijdens de klopjacht gijzelde het stel een Nederlands gezin en ontvoerde het de vader. De man werd later in de Duitse grensstad Ahaus vrijgelaten.

Na hun arrestatie in Duitsland hebben de twee elkaar niet meer gezien. B. was in een vrouwengevangenis in Keulen ondergebracht en Van der P. zat in Wuppertal in de cel. De criminelen wilden niet meewerken aan een snelle overleveringsprocedure. Een Duitse rechter bepaalde vorige week dat de twee moesten worden overgeleverd.

De twee zijn in Nederland opnieuw gearresteerd. Het OM in Noord-Nederland liet eerder al weten dat de twee elkaar voorlopig niet te zien krijgen. "Ze komen in Nederland waarschijnlijk vast te zitten met beperkingen", zei een woordvoerder vorige week. Als Van der P. en B. contact met elkaar hebben dan zouden ze hun verklaringen op elkaar kunnen afstemmen. (Novum)