Clicky


OM wil 10 jaar cel en tbs voor zedenverdachte Cuijk

OM wil 10 jaar cel en tbs voor zedenverdachte Cuijk
28-05-2014 13:40 | Binnenland | auteur De Redactie

ASSEN - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag tien jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen de Cuijkse zedenverdachte Frank R. Ook moet hij een schadevergoeding van in totaal 52 duizend euro betalen aan acht slachtoffers. De man heeft zich volgens justitie schuldig gemaakt aan twintig zedendelicten, waaronder verkrachting, ontucht met minderjarigen, grooming en kinderporno.

R. heeft volgens justitie jarenlang honderden jonge meisjes tussen de 12 en 16 jaar aangezet om via de webcam ontuchtige handelingen te plegen. Hij maakte hiervan foto's en filmopnamen. R. gaf zich uit als leeftijdsgenoot en bouwde zo een vertrouwensband met de meisjes op. Met een aantal meisjes had hij fysiek contact, in sommige gevallen tegen betaling.

De man maakte in 2001 zijn eerste slachtoffer. Hij werd in mei vorig jaar in Groningen aangehouden met een 12-jarig meisje dat als vermist was opgegeven.

De officier van justitie sprak van een zeer lange periode waarin de strafbare feiten steeds ernstiger en extremer werden. Volgens deskundigen kampt R. met seksuele stoornissen en persoonlijkheidsstoornissen waarvoor hij intensief en langdurig moet worden behandeld. (Novum)