Clicky


Zevental opgepakt voor grootschalige fraude

Zevental opgepakt voor grootschalige fraude
03-06-2014 16:41 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - In Noord-Brabant en België zijn dinsdagochtend vijf mannen en twee vrouwen opgepakt wegens grootschalige fraude. De verdachten zouden goederen hebben besteld, maar die nooit hebben betaald. Leveranciers zouden voor zeker een miljoen euro het schip in zijn gegaan, meldt de politie dinsdag.

De zeven worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich bezighoudt met oplichting, valsheid in geschrifte, diefstal en verduistering. De leden van de bende gebruikten valse identiteiten om buiten beeld te blijven. De goederen werden besteld namens verschillende rechtspersonen.

Het onderzoek naar de bende begon in augustus, nadat een bedrijf een groot aantal tankkaarten had aangevraagd bij meerdere ondernemingen. Met de kaarten werd voor duizenden liters getankt, maar betaald werd er nooit.

De verdachten komen uit Eindhoven, Drimmelen, Waalre en het Belgische Neerpelt en zijn 28 tot 60 jaar. De woningen van de verdachten zijn doorzocht, evenals panden in Schiedam en Rotterdam. In een woning in Drimmelen vond de politie een handgranaat, vuurwapens en munitie. Ook werden er onderdelen van een synthetisch drugslaboratorium aangetroffen. De verdachten zitten nog vast. (Novum)