Clicky


Nieuwe Volvo FH Globetrotter voor Pieper Bouw & Tuin

Nieuwe Volvo FH Globetrotter voor Pieper Bouw & Tuin
11-06-2014 09:58 | Volvo | auteur De Redactie

ERMELO - Afgelopen week  werd bij  Pieper Bouw en Tuin in Ermelo een klein feestje gevierd. Na ruim 10 jaar en 1.000.000 kilometers  trouwe dienst werd de Volvo FM trekker van chauffeur Herman van Wincoop vervangen door een nieuwe Volvo FH  Globetrotter Euro 6 voorloopas trekker. Deze trekker valt extra op door de nieuwe BPG kleuren van Pieper Bouw en Tuin.

Pieper is aangesloten bij de Bouwpartner Groep, een landelijke keten van zelfstandige bouwmaterialengroothandels voor de (kleine) aannemer en ZZP’er.

Eigenaar Wijnand Pieper vertelt: "De ruime Globetrotter cabine is van alle gemakken voorzien, en is tevens uitgerust met een Volvo camera systeem, waarmee bij rechtsaf slaan en achteruitrijden de omgeving in de gaten gehouden kan worden. Daarnaast heeft onze chauffeur de beschikking over een aslast-indicatie systeem, waarmee zowel de trekker als oplegger asgewichten zichtbaar op het dashboard kunnen worden afgelezen."

De oude Volvo FM was voorzien van de eerste generatie I-shift, de automatisch schakelende versnellingsbak van Volvo. Door de positieve ervaringen hiermee stond vooraf  al vast dat de nieuwe trekker sowieso weer een I-shift versnellingsbak zou hebben.

Verder is gekozen voor een hydraulisch gestuurde en hefbare derde as, zodat overbelading van de truck- oplegger combinatie vermeden kan worden.

Met de keuze voor een  camerasysteem, aslastbewaking, I-shift, een overzichtelijke cabine, een Euro 6 motor, en een extra as vertrouwt men erop de (verkeers)veiligheid en het milieu een goede dienst te bewijzen.

De nieuwe Volvo FH wordt ingezet voor de aanvoer van bouwmaterialen naar de basis in Ermelo, rechtstreekse levering aan klanten, en regionale distributie. De goede ervaringen uit het verleden met Volvo Trucks en Volvo Truck dealer Harbers Harderwijk waren voor Pieper Bouw en Tuin voldoende reden om opnieuw te kiezen voor Volvo.