Clicky


Moeder die zoontje wurgde van moord verdacht

Moeder die zoontje wurgde van moord verdacht
12-06-2015 12:31 | Binnenland | auteur De Redactie

MAASTRICHT - Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt een veertigjarige vrouw uit Heerlen die op 1 maart haar zevenjarige zoontje wurgde, van moord. Dat heeft het OM vrijdag bekendgemaakt tijdens een zogenoemde pro-formazitting van de rechtbank in Maastricht.

De vrouw probeerde na het doden van haar kind de hand aan zichzelf te slaan. Onderhandelaars van de politie wisten haar daarvan te weerhouden.

Advocate Floor Oehlen van de moeder vroeg de rechtbank een deel van de inhoudelijke zitting over enkele weken achter gesloten deuren te behandelen.

Volgens Oehlen is de moeder gedetineerd in een psychiatrische penitentiaire inrichting, en is zij er slecht aan toe. "Zij hield zielsveel van haar zoontje Papillon, maar is een slachtoffer van haar ziekte'', aldus de raadsvrouwe.

Vanwege die kwetsbaarheid vroeg Oehlen de rechtbank de inhoudelijke behandeling van de persoonlijke omstandigheden van de vrouw achter gesloten deuren te laten gebeuren. De rechtbank kon daarover vrijdag nog geen beslissing nemen. Een besluit daarover valt aan het begin van de inhoudelijke rechtszitting.

Ook de vader van het kind is "kapot van de situatie'', zei diens raadsvrouwe Kirsten Valkeneers. "Hij zag zijn zoontje graag en probeert dit een plaats te geven. Maar hij staat machteloos." Vader en moeder leefden gescheiden. Het gezin was niet bekend bij jeugdzorg. (Novum)