Clicky


Man rijdt met auto in op menigte in Graz

Man rijdt met auto in op menigte in Graz [+foto]
20-06-2015 15:13 | Buitenland | auteur De Redactie

GRAZ - Een man is zaterdag met een SUV ingereden op een mensenmenigte in het centrum van de stad Graz. Drie mensen kwamen om het leven en 34 mensen liep verwondingen op. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft provinciaal gouverneur Hermann Schützenhöfer bekendgemaakt.

Volgens de Oostenrijkse politie is de bestuurder gearresteerd en is het centrum van Graz volledig afgegrendeld. Schützenhöfer zei dat de verdachte een 26-jarige Oostenrijker is die 'geestelijk in de war is' en alleen handelde. De politie liet weten dat er geen aanwijzingen zijn voor een terreuraanslag en dat de verdachte problemen in de persoonlijke sfeer had.

Een ooggetuige zei dat de bestuurder plots zijn auto op hoge snelheid in de menigte boorde. Mensen werden geraakt en vlogen over de voorruit over het busje heen. Zo'n zestig ambulances werden ingezet, evenals vier traumahelikopters.

De burgemeester van Graz heeft opdracht gegeven de vlaggen halfstok te hangen. Straatfeesten en andere evenementen zijn afgelast. (Novum/AP)