Clicky


Werkstraf geëist voor fataal fietsongeluk

Werkstraf geëist voor fataal fietsongeluk
10-10-2017 13:39 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een 21-jarige man uit Delft is schuldig aan een fatale aanrijding met zijn racefiets en moet daarvoor een werkstraf krijgen van 180 uur. Dat eiste het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Den Haag. Door het fietsongeluk kwam een tachtigjarige tegenligger om het leven.

De botsing gebeurde vorig jaar juli op de Trekkade bij Maasland, een smal fietspad langs het water. De verdachte fietste daar met drie vrienden schuin achter elkaar. Bij een bocht was er slecht zicht door bosjes. De voorste vriend waarschuwde voor een tegenligger maar dat was al te laat. De verdachte liet te weinig ruimte en kon de man niet meer ontwijken.

Door de klap sloeg het slachtoffer met zijn hoofd op de betonnen kaderand en kwam in het water terecht. De vrienden haalden hem eruit, maar de man stierf door een schedelbasisfractuur.

De officier van justitie noemde het meer dan een noodlottig ongeluk. Verdachte reed niet op topsnelheid maar toch nog 28 km per uur en bij de bocht werd geen vaart verminderd.