Clicky


Twee nieuwe Volvo LNG-trekkers voor Nijhof-Wassink

Twee nieuwe Volvo LNG-trekkers voor Nijhof-Wassink
31-08-2018 13:43 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN - Nijhof-Wassink blijft verder investeren in duurzame transporten. Haar vloot is gemiddeld genomen niet ouder dan vier jaar oud en is inmiddels al een geruime tijd honderd procent Euro 6. De chauffeurs van Nijhof-Wassink zijn bewust van hun invloed op de CO2-uitstoot en met behulp van trainingen en adviezen van eigen BBS-coaches werken ze aan een nog verdere reductie van de CO2-uitstoot.

Naast het vervoer over geasfalteerde wegen vervoert Nijhof-Wassink de bulkgoederen ook over het water en het spoor.

Om de CO2-uitstoot nog verder te reduceren schaft Nijhof-Wassink als één van de eerste transportbedrijven de nieuwe Volvo LNG truck (Liquefied Natural Gas) aan. De twee nieuwe LNG trekkers gaan voor de afdeling Dry Bulk Logistics rijden met de intentie om de LNG-vloot op korte termijn verder uit te breiden.

De nieuwe trucks zijn zware trucks die voldoen aan Euro 6 op LNG en bio-LNG. Ze leveren dezelfde prestaties, laadvermogen, rijeigenschappen en een vergelijkbaar brandstofverbruik als de dieselmodellen van Volvo. De Volvo FH LNG zorgt meteen voor een 20 procent kleinere CO2-voetafdruk ten opzichte van dieselmotoren.

En de optie om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100 procent. Daarnaast biedt de truck de mogelijkheid om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen.