Clicky


Bij blokkade A7 viel ook een gewonde

Bij blokkade A7 viel ook een gewonde
08-10-2018 12:10 | Binnenland | auteur ANP

LEEUWARDEN - Door de noodstop die drie bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten moesten maken is vorig jaar november ook iemand gewond geraakt. Een passagier van een van de bussen viel achterover door de abrupte stop die de chauffeur moest maken toen de weg plotseling door pro-Zwarte Piet-activisten werd geblokkeerd. Daardoor zou hij een hersenschudding hebben opgelopen. Een ruit van een van de bussen werd vernield toen een cameraman er tegenaan viel.

De rechter vertelde in een opsomming van de feiten in de zaak dat in de file die achter de bussen ontstond ook mensen gedupeerd raakten. ,,Een man moest met zijn vader naar het ziekenhuis, een familie was onderweg naar een crematie.''

Een van de chauffeurs van de bussen was door het incident zo geëmotioneerd dat ze de rit niet kon voortzetten. De passagiers uit haar bus werden herverdeeld in de andere twee bussen.

De stop op de A7 was niet het eerste incident tussen de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Op de A6 zouden de verdachte Friezen ook al de bussen tot stilstand hebben gebracht, waarbij ze zich ook dreigend zouden hebben gedragen.